Szkodniki żywności pojawiają się tam, gdzie znajdują się duże ilości jedzenia - zarówno w naszych mieszkaniach i domach, jak i w restauracjach, magazynach, czy silosach.
Powodują nie tylko znaczne straty ekonomiczne (obecność szkodników oznacza, że cała żywność nie nadaje się do spożycia), zanieczyszczają żywność odchodami, ale przede wszystkim przenoszą niebezpieczne dla człowieka drobnoustroje, mogą działać także alergogennie na ludzi.
Najpopularniejszymi szkodnikami żywności są:
W walce z tymi owadami należy stosować działania profilaktyczne, czyli permanentne utrzymywanie obiektów w czystości. Metodami przynoszącymi najlepsze rezultaty w walce ze szkodnikami żywności są: dezynsekcja opryskowa, zamgławianie termiczne oraz fumigacja (gazowanie). Największą zaletą wymienionych metod jest to, że zwalczają one nie tylko osobniki dorosłe, ale także jaja i larwy, uniemożliwiając owadom dalsze rozmnażanie. Co ważne, wszystkie środki stosowane przez firmę INSEKT2 są neutralne dla odkażanych powierzchni i materiałów.
Samodzielna walka z insektami jest nie tylko trudna, ale i niebezpieczna - pasożyty szybko się rozmnażają i rozprzestrzeniają. Brak podjęcia właściwych działań w odpowiednim czasie, może doprowadzić do powstania poważnych szkód. Ponadto, korzystanie ze środków chemicznych na własną rękę wiąże się z ryzykiem nieodpowiedniego rozprzestrzeniania substancji owadobójczych i osiadania ich na powierzchniach.
Aby rozwiązać Państwa problem wybieramy metody, które:
Firma INSEKT2 posiada 25-cio letnie doświadczenie w branży DDD i dokłada wszelkich starań aby nasi klienci byli zadowoleni, a powierzone nam powierzchnie wolne od niepożądanych owadów.
Zaufaj profesjonalistom - skontaktuj się z nami!